kolmapäev, 17. august 2011

Lõhe spinati lasanje

500 g külmutatud spinatit
600 g lõhefileed
0,5 pk lasanjeplaate
1 sibul, 2 küüslauguküünt
50 g võid
1 sl jahu
0,5 l piima
2 tl aroomisoola
sidrunimahla
200 g mozzarella juustu

Sulata üles külmutatud spinat, pigista välja liigne vesi. Eemalda lõhefileelt nahk, lõika filee ca 2-3 cm paksusteks viiludeks.
Bechameli kastme jaoks aja või potis kuumaks, lisa tükeldatud sibul ja küüslauk, kuumuta sibulat võis pidevalt segades kuni sibul on klaasjaks muutunud. Raputa sibulatele jahu ja aroomisool, sega (ära lase pruuniks minna) ja kalla peale piim. Lase kaste keema ja kuumuta mõned minutid kuni kaste on paksemaks tõmmanud, maitsesta sidrunimahlaga.
Kalla ahjuvormi põhja natuke kastet, aja lusikaga laiali. Kastmele aseta lasanjeplaadid, seejärel lõheribad, lõhele spinat, spinatile kaste ning korda kõike kihte veel üks-kaks korda. Kõige viimase kihina kalla peale kaste ja kata lasanje viilutatud mozzarellaga. Küpseta lasanje eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 40 minutit. Head isu! Chefkoch retsept.
Retsept mulle meeldis, oli mõnus vaheldus teha midagi uudset lõhest. Lihtne, ei mingit suurt soperdamist. Külmutatud spinatit pole küll kahjuks kõikidest poodidest saada, aga kes otsib, see leiab :) Mina olen ostnud Ardo tükeldatud 450g külmutatud spinatit. Järgmine kord mina keedaksin eelnevalt lasnajeplaadid mõned minutid soolvees, sest lõhe iseenesest ei pea kaua ahjus olema ning eelkeedetud lasanjeplaatidega ei pea roog nii kaua ahjus küpsema.Ning kes soovib võib mozzarella asemel ka paremesani juustu peale riivida. Maitse asi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar