laupäev, 11. veebruar 2012

Doonaulained

200 g võid
200 g suhkurt
5 muna
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl kakaopulbrit
2 purki kirsikompotti
750 ml piima
2 pk vanilje pudingupulbrit
4 sl suhkurt
175 g võid
300 g šokolaadi

Vahusta omavahel toasoe või ja suhkur, lisa üksteise järel munad. Sõelu jahu, sega sisse küpsetuspulber ning lisa muna-või massile.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, silu 2/3 tainast üle kogu terve plaadi. Ülejäänud 1/3 tainale lisa kakaopulber, sega ning silu küpsetusplaadile heledale tainale.
Kurna kirsikompott. Jaota nõrgunud kirsid tainale, vajuta õrnalt tainasse. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 30 minutit.
Valmista piimast, pudingupulbrist ja 4 sl suhkrust vastavalt pudingupulbri pakil olevale juhendile puding. Lase pudingul täiesti ära jahtuda.
Kui puding on jahtunud, sega sl kaupa pudingusse 175 g toasoe või. Silu pudingu-võikreem jahtunud koogile.
Sulata šokolaad või koogiklasuur, kalla koogile, silu laiali, lase jahtuda.
Head isu! Chefkoch retept, foto Anzelika Toll.

1 kommentaar: