laupäev, 10. märts 2012

Burgundia tuuletaskud

1/2 l piima
1-2 tl soola
pipart, muskaatpähklit
120 g võid
250 g jahu
6 muna
125 g juustu (poolkõva, vürtsikas)
100 g keedusinki
2 sl rõõskkoort

Lase piim, sool, pipar, riivitud muskaatpähkel ja või keema tõusta, tõsta keedupott tulelt maha, kalla juurde jahu, tõsta pott uuesti pliidile ja sega tainast seni kuni on tekkinud üks suur klimp.
Tõsta tainas ümber teise potti, sega tainasse ükshaaval munad, seejärel sega sisse väikesed juustu- ja singikuubikud ning kõige lõpuks lisa rõõskkoor.
Pane küpsetusplaadile küpsetuspaber. Vormi tainast kahe supilusikaga väikesed pallikesed ja aseta need küpsetusplaadile üksteise kõrvale, jäta väiksed vahed sisse. Supilusikate asemel võib väga edukalt kasutada ka tordipritsi.
Küpseta tuuletaskud 180 kraadi juures ca 25 minutit.
Võid tuuletaskud ka singita teha, sel juhul lisa tainasse natuke rohkem juustu. Head isu :) Chefkoch retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar