teisipäev, 18. jaanuar 2011

Köögiviljad ahjus

700 g kartulit
500 g porgandit
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 pastinaak
2-3 punast sibulat
3 varsselleri vart
4-5 küüslaugu küünt
1 sl mett
3 sl palsami äädikat
3 sl soojakastet
1 sl ketšupit
3 sl oliiviõli
kuivatatud ürte (roosmariin, tüümian, basiilikum, pune jne)

Koori kartul, porgand, pastinaak ja sibul. Lõika kartul, porgand, pastinaak ja varsseller ühepaksusteks viiludeks. Paprika viilud võivad suuremad olla, kuna nemad küpsevad kiiremini. Sibul lõika neljaks sektoriks. Pane kogu gemüse ahjuplaadile
Tee meest, palsamiäädikast, soojakastmest, ketšupist, oliiviõlist ja ürtidest marinaad. Koostisosade vahekorda võid ise vastavalt oma maitsele muuta. Soola pole vaja panna, sest soojakaste on piisavalt soolane. Kalla marinaad juurikatele, sega plaadil kätega läbi, et kõik juurikad saaksid marinaadiga kokku.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit (oleneb kui paksud juurikad on).
Suurepärane lisand liha- või kalaroogade kõrvale, tänan oma tädi Margitit maitsva retsepti eest!

1 kommentaar: