kolmapäev, 19. jaanuar 2011

Seafilee rosmariini ja palsamiäädikaga

1 kg seafileed
10 sl valget veini
5 sl tumedat palsami äädikat
soola, pipart
2 oksa rosmariini
4 sl oliiviõli

Soola liha, raputa peale pipart. Sega omavahel 5 sl valge vein ja 5 sl palsamiäädikas. Prae liha kõik küljed õlis pannil tugeval tulel. Keera tuli väiksemaks ja prae edasi väiksel tulel 10 minutit. Samal ajal raputa peale rosmariin ja kasta liha veini-palsamiäädika seguga lusika haaval 10 minuti jooksul. Võta liha pannilt ja keri alumiiniumpaberisse.
Pannile jäänud lihaleemele lisa ülejäänud vein ja lase keema. Võta liha fooliumist välja lõika taldrikule viiludeks. Fooliumisse kogunenud lihaleem kalla pannile kastme hulka. Kalla kaste üle viilutatud liha.
Liha sobib serveerida nii soojalt kui külmalt. Kellele rosmariin maitseb, võib seda lihale rohkem lisada. Liha praadimisel tuleb arvestada ka tema suurusega, kui filee on paksem, siis tuleb praadimisaega kindlasti pikendada. Liha valmidust saad kontrollida, kui torkad noaga fileesse praadimise ajal - kui keskelt on liiga verine, siis pikenda praadimisaega. Liha maitseb kindlasti ka neile, kes sealiha muidu eriti ei armasta :)
Chefkoch retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar