teisipäev, 18. jaanuar 2011

Spinati-lõhe-rull

3 muna
350 g külmutatud spinatit
200 g toorjuustu
150 g soolalõhe või suitsulõhe
1 kimp värsket tilli
poole sidruni koor ja mahl
soola, pipart ja muskaatpähklit

Sulata spinat üles, pigista sõelas spinatist võimalikult palju vett välja. Eralda munavalged munakollastest. Sega munakollased spinati, soola, pipraga ning riivi muskaatpähklit sisse. Püreesta spinat korraks saumiksriga. Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult spinatimassi sisse.
Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, silu spinatimass ühtlaselt küpsetuspaberile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200C juures 10-12 minutit. Ahjust välja võttes keera spinat ümber teisele küpsetuspaberile ja lase jahtuda.
Haki till, sega toorjuustuga. Lisa toorjuustukreemile riivitud sidrunikoort ja ca 3 sl sidrunimahla, maitsesta soola ja pipraga.
Silu toorjuust spinatile, aseta toorjuustu peale lõheviilud ja rulli kokku. Mähi rull toidukile sisse ja pane ca tunniks külmkappi.
Serveerimiseks lõika rullist ca 2 cm paksused viilud.
Tuli maitsev snäkk, aga mina järgmine kord paneks tilli asemel nt mädarõigast.
Chefkoch retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar