200 g lahjat kohupiima
5 sl piima
2 muna
80 ml oliiviõli (+ õli vormi jaoks)
200 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g riivitud parmesani juustu
100 g keedusinki
1 punane paprika
soola, pipart
2 sl kuivatatud pune
12 kirsstomatit
Sega kokku kohupiim, piim, munad ja õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja riivitud parmesan, lisa kohupiimamassile. Tükelda sink, puhasta paprika ning tükelda samuti. Lisa tükeldatud sink ja paprika tainasse, maitsesta soola, pipra ja punega.
Soojenda ahi 180 kraadini (pöördõhk 160 kraadi). Pintselda muffinivormi augud õliga. Jaota tainas 12-sse auku, küpseta 25-30 minutit.
Lõika kirsstomatid pooleks. Kui muffinid on ahjus 10 minutit küpsenud, võta nad ahjust välja, vajuta õrnalt igale muffinile 2 poolikut kirsstomatit peale - lõikepoolega üles. Küpseta muffinid valmis.
Lase muffinitel pärast ahjust välja võtmist ca 10 minutit vormis maha jahtuda. GU retsept.
Head isu!
Muffinid tegin emale töö juurde sünnipäevaks, ise pole küll maitsta veel saanud, aga jutud käivad, et olevad väga maitsvad olnud. Muffinite valmistamine oli lihtne ja kiire, kõige tüütavam oli parmesani riivimine :) Kirsstomati poolikud annavad muffinitele kelmika välimuse.
Pune: pune ehk oregano sõna tuleb kreeka keelest ning tähendab "mägede rõõm". Kreekas ning vanas Roomas hinnati pune nii ürdi kui ka ravimina. Keskajal raviti punega kõrvahaigusi, punel on antibakteriaalne ja desinfitseeriv toime. Nüüdisajal on pune populaarseks saanud tänu itaallaste ekspordiartiklile - pizza. Pune sobib suurepäraselt kokku tomati, praeliha, grillkalaga või oliivi, mozzarella ja kitsejuustuga. Kes oma toidule soovib anda itaaliapärast maitset, on pune selleks õige valik. (A.Schuhbeck)
tarung jago
VastaKustutabandar ayam jago tarung terbaru 2018
VastaKustuta