4 plaati želatiini
4 apelsini
5 munakollast
100 g tuhksuhkur
250 g mascarpone
50 g apelsini sukaati
8 sl apelsini liköör (Cointreau)
3 munakollast
125 ml vahukoor
200 ml espresso
30 tk tiramisu küpsist (Löffelbisquit)
kakaopulber
Leota želatiini natuke aega külmas vees. Pese apelsin kuuma veega, kuivata ja riivi koor. Pressi kahest apelsinist välja mahl (ca 100 ml).
Vahusta munakollased tuhksuhkruga heledaks kreemiks, lisa juurde mascarpone, orangeat, apelsini riivitud koor, apelsini mahl ja 5 sl likööri.
Pigista želatiin veest võimalikult kuivaks, lisa želatiinile pisut kuuma vett ja sega kuni želatiin on täielikult lahustunud ning kalla kreemi sisse.
Vahusta eraldi munavalged ja vahukoor ning sega ettevaatlikult kreemi kõigepealt vahustatud munavalged ning seejärel vahustatud vahukoor.
Sega omavahel espresso ja ülejäänud liköör. Aseta vormi põhja 15 biskviiti ja piserda üle poole espressoga, kalla biskviidid üle poole kreemiga. Aseta kreemile ülejäänud 15 biskviiti, piserda espressoga ja kalla peale ülejäänud kreem.
Kata vorm toidukilega ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tõmbama.
Enne serveerimist puista tiramisule kakaopulber ja kaunista kooritud apelsini lõikudega. Head isu! Küchengötter retsept.
Väiksed trikid, väiksed nipid: Cointreau likööri on saadaval poodides ka väikestes nö "mini baari" pudelites. Põhimõtteliselt lähebki üks väike pudel sellesse retsepti. Apelsini sukaati pole küll kõikjal poodides leidnud, aga mina ostan Dr. Oetkeri sukaati Selverist. Igatahes mõnusalt talvine retsept ja väärib katsetamist :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar