pühapäev, 1. jaanuar 2012

Kõrvitsa suitsuliha sai

250 ml toasooja piima
1 kuubik pärmi
1 tl suhkurt
500 g jahu
150 g võid
soola, pipart, riivitud muskaatpähklit
3 muna
2 munakollast
125 g läbikasvanud suitsuliha või peekonit
300 g kõrvitsaliha
1/2 punt peterselli

Sega omavahel 100 ml piim, pärm ja suhkur. Mõõda kaussi 400 g jahu, tee käega jauhu keskele auk, kalla auku pärmipiim, raputa natuke jahuga üle. Lase ca 15 minutit soojas kohas kaetult kerkida.
Vahusta või, sool, pipar ja muskaat kreemjaks massiks, sega ükshaaval juurde munad ja munakollased, lisa 100 g jahu ja 150 ml piim ning sega eeltainasse, sõtku kõik läbi. Jäta kaetult umbes 45 minutiks sooja kohta veelkord kerkima.
Lõika viilutatud peekon ribadeks ja prae pannil ilma rasvata läbi. Riivi kõrvitsaliha jämeda riiviga, haki petersell.
Sõtku tainas veelkord läbi, lisa peekon, kõrvits ja petersell ja sega kõik hästi läbi. Täida auguga küpsetusvorm tainaga, lase veelkord ca 10 minutit kerkida. Küpseta sai eelsojendatud ahjus 250 kraadi (pöördõhk 230C)  juures kõigepealt 10 minutit, seejärel 180 kraadi (pöördõhk 160C) juures järgmised 20 minutit.
Head isu! Essen und trinken retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar