pühapäev, 22. juuli 2012

Brioche

500 g jahu
60 g suhkurt
60 g võid
1 muna
250 ml leiget piima
1/2 tl soola
7 g kuiva pärmi
1 munakollane
2 sl piima

S'il vous plait - siin teile ehtne prantsuse brioche sai, mida prantslased armastavad hommikuks oma cafe au lait kõrvale maiustada. Prantslased on veel nii maiad, et määrivad brioche viiludele veel moosi ka peale, aga mina kallasin saiale valge šokolaadi vaaba, mille magususest täiesti piisas. Klassikaliselt kaetakse brioche pärlsuhkurga. Retsepti leidsin Aurelia kodulehelt franzoesischkochen.de, kel saksa keel käpas, leiab sealt igasugueid põnevaid prantsuse küpsetiste retsepte.
Tee siis nii: sega kausis omavahel jahu, suhkur ja kuivpärm, soojenda piim ja lisa see koos munaga jahule, sega. Seejärel sega sisse väikesteks tükiketeks tehtud või ja maitsesta tainas soolaga. Sõtku tainast 20 minutit - mina kasutasin Kitchen Aid abi :) Lase tainas soojas kohas 1 tunni kerkida (mina kergitan pärmitainast küpsetusahju 30 kraadi juures).
Kui tainas on tunni kerkinud, sega teda veel 3 minutit. Jaga tainas neljaks ja tõsta kõik 4 tükki üksteise kõrvale leivavormi. Lase tainal veel 1 tund soojas kohas kerkida.
Kui tainas on teise tunni ka ära kerkinud, määri sai kokku 2 sl piimaga, klopi lahti munakollane ja määri sellega brioche.
Küpseta brioche 20 minutit eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures (ülemine ja alumine plaat) kuldkollaseks.
Kui sai on natuke jahtunud, kalla üle sulatatud valge šokolaadiga. Bon apetit!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar