laupäev, 14. juuli 2012

Creme brulee

1 vaniljekaun
50 g tuhksuhkurt
150 ml piima
600 ml vahukoort
6 munakollast
8 tl pruuni suhkurt

Lõika vaniljekaun pikkupidi pooleks, tõmba noa otsaga vaniljekauna sisu välja. Lase vaniljekauna sisul ja -koorel, tuhksuhkrul, piimal ja vahukoorel potis keema tõusta, tõsta pott tulelt ja lase ca 1 tund tõmmata, õngitse vaniljekauna koor välja.
Eelsoojenda ahi 150 kraadini. Klopi lahti munakollased ja kalla jahtunud koore-piimasegu  läbi tiheda sõela munakollaste juurde, sega hästi läbi. Tõsta creme brulee vormid (6 tk, a' 150-200ml) ahju küpsetusplaadile. Jaota creme brulee vormidesse. Kalla ahjuplaadile nii palju kuuma vett, et vormid ca 1 cm sügavusel vees seisavad. Küpseta creme brulee 150 kraadi juures (pöördõhk 120C) 60-70 minutit.
Võta ahjust välja ja lase vormikestel jahtuda. Vahetult enne serveerimist raputa vormidesse ühtlaselt pruun suhkur ja karameliseeri suhkur põletiga, serveeri kohe. Tanja Dusy; "Frankreich die Küche, die wir lieben" retsept. Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar