teisipäev, 14. detsember 2010

Kõrvitsapirukas

250 g jahu
1 tl soola
125 g võid
5 sl vett
750 g kõrvitsat (puhastatud)
250 ml valget veini (kuiva õunaveini, siider)
2 muna
150 g hapukoort
1/2 tl cayennepipart
1 tl karrit
1 sidruni mahl
300 g keedusinki
3 sl kõrvitsaseemneid
Tee jahust, võist, soolast ja veest muretaigen, pane 30 minutiks külmkappi. Lõika kõrvits tükkideks, hauta 5 min veinis pehmeks, nõruta seejärel ja püreesta saumiksriga. Lisa kõrvitsale muna, hapukoor, karri, cayenne ja sidrunimahl, sega läbi. Lõika keedusink kuubikuteks, lisa kõrvitsamassile.
Rulli muretainas ahjuvormi, tõmba ääred üles, täida kõrvitsamassiga, puista peale kõrvitsaseemneid. Küpseta 200C juures ca 50 minutit.
Chefkoch retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar