reede, 17. detsember 2010

Piparkoogi tiramisu

Kallis Liina, siin Sulle piparkoogi tiramisu retsept. Tegin seda eelmine aasta jõuludeks, läks kõigile väga hästi peale ning retsepti sai edasi antud. Teen kindlasti ka sel aastal, edu Sulle!
200 g vahukoort
250 g mascarponet
250 g lahjat kohupiima
100 g suhkrut
1 pakk vaniljesuhkrut
200 g piparkooke
400 g külmutatud marju (vaarikas, must-, punanesõstar, maasikas)

Vahusta kergelt vahukoor. Sega omavahel mascarpone, kohupiim, suhkur ja vaniljesuhkur, sega juurde vahustatud vahukoor. Pane vormi põhja 3-4 sl mascarpone kreemi, silu põhja laiali. Aseta kreemile kiht piparkookidest (mina purustasin piparkoogid), piparkoogi peale omakorda üks kiht külmutatud marju ning kõige lõpuks ülejäänud mascarpone kreem. Pane 3-4 tunniks külmkappi või veel kõige parem - üheks ööks, siis jõuavad marjad ja mascarpone kreem piparkoogist ilusti läbi imbuda.
Mascarpone tiramisu võid kaunistada näiteks, kui raputad peale purustatud piparkooke või/ja kakaopulbrit. Eriti popp näeb välja, kui viitsid paberist nt viisnurksed (või mis iganes jõuluteemalised) šabloonid välja lõigata ja siis kakaopulbri ja šablooni abiga tähekesed tiramisule teha.
Igatahes väga maitsev asi - marjad on mõnusalt hapud, mascarpone magus ja piparkook vürtsikas. Anna kindlasti teada, kuidas välja tuli.
Chefkoch.de retsept.

2 kommentaari: