pühapäev, 5. detsember 2010

Spinati ricotta teokarbipasta

300 g teokarbipastat (lumache)
5 sl oliiviõli
60 g riivsaia
125 ml piima
300 g spinatit
250 g ricotta kohupiima
näputäis riivitud muskaati
400 g tomatit või purustatud konservtomatit
1 küüslauguküüs
riivitud parmesani juustu
sool, pipar
Keeda pasta rohkes soolvees al dente, kurna ära ja lase natuke jahtuda.
Sega kausis omavahel riivsai, piima ja 3 sl õli. Lisa seejärel spinat (mina kasutasin sügavkülmast üles sulatatud purustatud spinatit) ja ricotta ning maitsesta soola, pipra ja muskaadiga.
Kuumuta eraldi potis tomatid, ülejäänud oliivõli ja purusta sisse küüslauguküüs, maitsesta soola ja pipraga. Tomatikastmele mina tavaliselt lisan ka natuke suhkrut, see vähendab haput maitset. Tomatikastmele võid lisada ka vürtse oma maitse järgi nt pune, tüümian, basiilik vms.
Kalla tomatikaste ahjuvomi põhja. Täida pasta teelusika abiga ricotta-spinati massiga ning aseta vormi tomatikastmele. Riivi peale parmesani juustu ja küpseta kaetult (mina katsin fooliumiga) 180C juures ca 20 min.
Täidetud pasta sobib hästi praetud kala või liha juurde.
Retsept pärineb chefkoch kodulehelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar