pühapäev, 15. mai 2011

Rabarberikook

Tainas:
200 g jahu
1/2 tl sool
75 g või
1 dl vett
Jahu ja võid vormi jaoks
Täidis:
1 munavalge
3 sl jahvatatud mandlid
500 g rabarber
Kate:
4 sl suhkur
1 tl kaneel
2 dl rõõskkoor
2 muna
2 sl suhkur

Tee jahust, soolast, võist ja veest muretainas, pane pooleks tunniks külmkappi seisma. Määri rasvaga 28 cm läbimõõduga koogivorm, raputa võitatud vormile jahu või riivsaia. Pane tainas vormi, vajuta laiali, tõmba ääred üles. Tee kahvliga augud koogipõhjale, määri põhi munavalgega, raputa koogipõhjale purustatud mandlid.
Koori rabarber, lõika ca 1 cm paksusteks viiludeks, aseta rabarberiviilud ringjalt koogipõhjale.
Klopi lahti munad, lisa suhkur, rõõskkoor ja kaneel. Kalla kooresegu üle rabarberi.
Küpseta 10 minutit 225 kraadi juures alumisel restil, keera kuumus 200 kraadini ning küpseta edasi 20 minutit. Raputa 2 sl sukrut kuumale ahjust tulnud koogile.
Chefkoch retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar