reede, 20. mai 2011

Baklažaanivorm

1 suur baklažaan
2 küüslauguküünt
1 sibul
oliiviõli
1 purk purustatud tomateid
1 tomat
250 g mozzarellat
kuivatatud pune ja basiilikumi, soola, pipart

Tükelda sibul, purusta küüslaugküüs, pruunista potis oliiviõliga. Kui sibul on klaasjas kalla juurde purustatud tomatid ning tükeldatud värske tomat. Maitsesta soola, pipra, pune ja basiilikuminga, hauta keskmise tule juures ca 15-20 minutit. Lõika baklažaan ca 1 cm paksusteks ratasteks. Prae õliga pannil, tõsta peale praadimist rattad köögipaberile - paber tõmbab üleliigse õli baklažaanist ära.
Aseta baklažaani rattad ahjuvormi põhja, pane rattale peale tükeldatud tomatid, seejärel mozzarellaviil ning jälle baklažaaniratas, tomatipasta jne. kuni kõik oled ära kasutanud. Mina sain 4 torniga 3 kihilise vormi. Kõige viimaseks kihiks jääb mozzarella. Küpseta ahjus pöördõhu programmiga 20-30 minutit - või kuni juust on pealt õrnalt pruunikas. Head isu!
Vorm sobib suurepäraselt suvistel grill-õhtutel liha kõrvale kui ka muidu lisandina nt praeliha või kala kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar