kolmapäev, 15. juuni 2011

Rabarberi besee kook

250 g jahu
150 g võid
2 sl suhkurt
1 muna

500 g rabarberit
1/4 l vett
2 sl suhkurt

1/2 l piima
2 munakollast
1 pakk vanilje pudingupulbrit
3 sl suhkurt

3 munavalget
150 g tuhksuhkurt

Tee jahust, võist, suhkrust ja munast muretainas. Jäta tainas alumiiniumpaberis 2 tunniks külmkappi. Koori rabarber, tükelda,  keeda seejärel sukruga vees ca 15 minutit, kalla sõelale ja jahuta maha.
Rulli tainas lahti, aseta 26 cm läbimõõduga vormi, tõmba ääred üles, tee taina põhja kahvliga augud. Küpseta koogipõhi eelsoojendatud ahjus 200C juures 20 minutit.
Sega omavahel 4 sl piima, munakollased, suhkur ja pudingupulber. Lase ülejäänud piim keema. Sega kuuma piima muna-pudingupulber, lase veelkord korraks keema, sega samaaegselt hoolikalt - ära lase põhja kõrbeda! Kalla puding vormi eelküpsetatud tainale. Jaga pudingule keedetud rabarber.
Vahusta omavahel munavalged tuhksuhkurga, kalla vormi rabarberi peale. Küpseta ahjus 220C juures veel 10 minutit. Serveeri jahutatult. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar