pühapäev, 26. juuni 2011

Ossobuco ehk auguga kont

3-4 vasika- või veisekoodi viilu
soola, pipart
2 fenkoli
2 sibulat, 2 küüslaugu küünt
400 g tomatit
1 sl võid ja õli
1/4 l kuiva valget veini
suhkurt

Tupsuta köögipaberiga koodid kuivemaks, maitsesta soola ja pipraga.
Pese fenkol, lõika rohelised varred küljest, pane need kõrvale. Lõika fenkol neljaks, eemalda juur ja lõika suhteliselt peeneteks viiludeks. Koori sibul ja küüslauk, haki mõlemad peeneks. Lõika tomatite koorele noaga sisse pikk rist, tõsta tomatid umbes minutiks keevasse vette, seejärel külma vette jahtuma. Tõmba tomatitelt maha koor, tükelda väikesteks kuubikuteks.
Kuumuta potis õli ja või, prae selles koodid mõlemalt poolt umbes 1-2 minutit. Tõsta koodid potist välja ja prae samas potis praeleemes fenkol, sibul ja küüslauk, lisa tükeldatud tomatid ja kalla peale vein. Maitsesta soola, pipra ja suhkurga. Tõsta samasse potti tagasi koodid ja smoori koote kinnises potis fenkoli-tomati-sibula sees väiksel tulel ca 1 1/2 tundi. Hautamise ajal lisa vajadusel vedelikku juurde.
Ossobuco juurde käib ka gremolata mida tehakse järgmiselt: pese kuuma veega üks apelsin või sidrun, lõika tsitruselt koor õhukeselt maha (ilma valge nahata). Koori kaks küüslaugu küünt, pese puhtaks peotäis piparmündilehti. Haki peeneks tsitruse koor, küüslauk, piparmünt ja fenkoli varred. Raputa gremolata ossobucole serveerides. Head isu! Retsept: Italien: Küche und Kultur. GU.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar