pühapäev, 10. juuli 2011

Maasika ricotta kook

160 g Digestive küpsiseid
175 g võid
500 g ricotta kohupiima
4 muna
160 g suhkurt
1 sidruni riivitud koor
4 sl mandlilikööri (Amaretto)
60 g jahu
750 g maasikaid
soola
250 ml punast mahla
1 pk punast torditarretist

Purusta küpsised ja sega juurde 75 g sulatatud võid. Kalla küpsisepuru 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi, tõmba ääred üles. Küpseta tordipõhja eelsoojendatud ahjus 180 C juures 10 minutit.
Sulata 100 g võid. Sega omavahel ricotta, munakollane, 60 g suhkurt, sidrunikoor ja liköör, seejärel või ja jahu. Vahusta munavalged näputäie soolaga, lisa vähehaaval 80 g suhkur ja vahusta samaaegselt edasi kuni suhkur on lahustunud. Sega munavalge õrnalt ricottamassi hulka ja kalla tordipõhjale. Küpseta edasi 180C juures 50 minutit.
Puhasta maasikad. Lao maasikad jahtunud koogile. Valmista torditarretis punasest mahlast ja 20g suhkurst vahstavalt pakendi juhendile. Kalla tarretis maasikatele ning pane külma mõneks tunniks tarduma. Head isu! Chefkoch retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar