500 g rabarberit
150 g pruuni suhkurt
1 sl võid
1 pk küpsiseid (Löffelbiskuits)
250 g ricotta kohupiima
250 g mascarponet
100 ml apelsini mahla
4 sl munalikööri
5 sl suhkurt
Rabarberi aeg on küll juba läbi saanud, aga avastasin, et üks maitsev ja lihtne rabarberi retsept jäi postitamata. Kes rabarberi sügavkülma pani (olen kuulnud, et paljud seda teevad) need saavad ka talvel kevademaitset meelde tuletada, ülejäänutel tuleb siiski järgmine kevad ära oodata :) Retsept käib siis järgmiselt:
Puhasta ja koori rabarber, lõika viiludeks ning keeda suhkuru ja võiga pehmeks. Lase jahtuda. Sega omavahel ricotta, mascarpone, apelsinimahl (mina pressisin värske), munaliköör ja suhkur.
Aseta vormi põhja üks kiht küpsiseid, sellele omakorda hautatud rabarber ja lõpuks mascarpone kreem ning korda üks kiht veelkord: küpsis, rabarber, kreem. Lase külmkapis vähemalt tunni laagerduda. Head isu! Chefkoch.de retsept.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar