esmaspäev, 19. märts 2012

Härjasaba

2 sibulat
3 küüslaugu küünt
3 sl oliiviõli
1 kg härjasaba
500 ml valget veini
800 ml veise puljongit
soola, pipart
1 loorberileht
2 porgandit
5 suuremat kartulit
1/2 juurseller

Koori sibul ja küüslauk, lõika sibul sektoriteks, viiluta küüslauk.
Kuumuta oliivõli ahjupotis, lisa härjasaba tükid, pruunista mõned minutid tugeval tulel. Lisa sabale sibul ja küüslauk, pruunista veel minut-kaks, kustuta 300 ml valge veini ja 400 ml puljongiga, maitsesta soola ja pipraga, lisa loorberileht. Pane potile kaas peale ja küpseta saba eelsoojendatud ahjus 180C juures ca 2,5 tundi.
Koori kartul, porgand ja juurseller, lõika kartulist välja suuremad, juursellerist väiksemad kuubikud, porgandist õhemad rattad.
Kui saba on 2,5h ahjus olnud, võta see välja, kalla potti juurde juurviljad, lisa ülejäänud 200ml vein ja 400ml poljong ja hauta veel ahjus ca 30-40 minutit.
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar