2 oksa roosmariini
40 g kreekapähkleid
100 g jahu
soola, chillipipart
50 g toasooja võid
Kitku roosmariini oksa küljest okkad, haki peeneks. Haki kreekapähklid väikseks. Sega omavahel kausis jahu, hakitud roosmariin, ca 1/3 tl sool ja noaotsatäis chillipipar. Lisa jahule või ja sõtku tainas läbi. Lisa tainale hakitud kreekapähklid ja 3-5 tl vett, sõtku veelkord kõik kiiresti läbi. Vormi tainast kuul, keri fooliumisse ja pane 45 minutiks külmkappi.
Eelsoojenda ahi 200 kraadini (pöördõhk 180). Võta tainas külmkapist ja jäta 10 minutiks välja soojenema. Rulli tainas õrnalt jahuga kaetud laual lahti ja lõika noaga välja ca 15 tk rombi. Aseta rombid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, torka rombidesse kahvliga mitmed augud. Küpseta ahjus ca 20 minutit, võta ahjust välja ja lase ära jahtuda. Head isu! Retsept: GU. Frankreich. Die Küche, die wir lieben.
Eriti hästi maitseb küpsiste juurde nt ahjus küpsetatud camembert juust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar