3 baklažaani
soola
600 g kartuleid
2 sibulat
oliiviõli
500 g veise hakkliha
1 purk tükeldatud tomateid
1 sl tomatipastat
125 ml valget veini
1/4 tl suhkurt
1/2 tl kaneeli
1 1/2 tl kuivatatud pune
4 sl jahu
4 sl võid
800 ml piima
natuke riivitud muskaatpähklit
2 muna
100 g riivitud parmesani
Pese baklažaanid, lõika 1 cm paksusteks ratasteks. Raputa baklažaanirõngastele natuke soola ja lase 30 minutit tõmmata.
Koori kartulid, keeda soolvees 20-25 minutit, kurna.
Koori sibul, haki peenikeseks, hauta pannil 2 sl oliiviõliga klaasjaks. Lisa pannile hakkliha, maitsesta soola ja pipraga, prae läbi. Lisa tomatid, tomatipasta ja vein, maitsesta suhkru, kaneeli ja punega, hauta väiksel tulel 20-25 minutit.
Bechameli kastme jaoks kuumuta eraldi potis või, pruunista õrnalt juurde jahu, kustuta piimaga, maitsesta aroomisoola ja muskaadiga. Lase keema tõusta, keera kuumus väiksemaks ja keeda natuke.
Loputa baklažaanid külma vee all läbi, tupsuta köögipaberiga kuivaks. Pruunista baklažaanid pannil koos õliga, tõsta pannilt köögipaberile üleliigsest õlist nõrguma.
Lõika kartulid viiludeks, aseta vormipõhi kartulitest täis. Kartulikihile kalla peale pool tomatikastmest, tomatikastmele lao omakorda kiht pooltest baklažaaniratastest. Baklažaanile omakorda kalla peale ülejäänud tomatikaste ja lõpeta ülejäänud poolte baklažaanidega.
Bechameli kastmesse sega sisse munad ja 2/3 riivitud juustust. Kalla Bechameli kaste baklažaanidele, raputa peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta moussaka eelsoojendatud ahjus 190C juures (pöördõhk 170C) ca 40 minutit kuldpruuniks. Head isu! Küchengötter retsept.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar