laupäev, 26. november 2011

Polenta-suvikõrvitsa vorm

3/4 l köögiviljapuljongit
200 g polentat (maisimanna)
1 punt peterselli
600 g suvikõrvitsat
200 ml vahukoort
1 sibul
200 g suitsuliha
150 g riivitud juustu
soola, pipart

Lase puljongil postis keema tõusta, kalla juurde polenta, keera kuumus maha, jäta pliidile 10 minutiks podisema. Haki petersell, sega polentasse.
Lõika suvikõrvits ratasteks, haki sibul, lõika suitsuliha kuubikuteks. Prae pannil vähese oliiviõliga sibul ja liha, lisa suvikõrvitsarattad, kalla üle vahukoorega, lase keema tõusta. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.
Tõsta polenta ahjuvormi, silu vormipõhja laiali. Kalla polentale pannilt suvikõrvitsa-koorekaste, kata vormiroog riivjuustuga.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180C juures (pöördõhk) ca 20-25 minutit.
Head isu. Chefkoch retsept.
Minule polenta väga maitseb, aga paljudele võib see maitse võõras olla. Maisimanna ehk polenta leiad kindlasti Stockmannist, aga hiljuti nägin ka Prismas müügil.

2 kommentaari: