teisipäev, 8. november 2011

Õlles hautatud seapraad kamaraga

2 kg sealiha tükk kamaraga
soola, pipart
3 sibulat
1 kg kartuleid
2 kaneeli koort
2-3 tl kuivatatud majaorani
300 ml tumedat õlu
500 ml köögivilja puljongit
2-3 tl tumeda kastme paksendajat
suhkurt

Lõika noaga kamarasse rombid (kuni liha sügavuseni). Hõõru liha soola ja pipraga sisse. Aseta liha kamarapool allpool ahjupotti, küpseta 180C juures 30 minutit (pöördõhku ei ole soovituslik).
Koori sibul ja kartul, lõika pooleks, maitsesta majoraniga (mina lisasin ka rooskapsast). Aseta lihatükk suuremasse ahjupotti või küpsetusplaadile - kamara pool all, kalla juurde kartul-sibul, lisa juurde kaneelikoor. Kalla liha õlle ja puljongiga üle, küpseta liha ja kartulit edasi 30 minutit, keera liha plaadil ümber, nii et kamara pool oleks üleval - küpseta veel edasi 50 minutit.
Võta liha ja kartulid ahjust välja, aseta liha kamarapool üleval eraldi ahjupotti, küpseta ainul liha eraldi 15 minutit. Tõsta kartul-sibul küpsetusplaadilt eraldi kaussi, kalla praeleem potti, eemalda leemelt nii palju rasva kui võimalik, soovi korral paksenda praeleem (mina kasutan Ruf Sossenfix tumeda kastme pakesendajat). Võta liha ahjust välja, lõika viiludeks, serveeri koos kartuli ja kastmega. Head isu! Essen und Trinken retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar