pühapäev, 20. mai 2012

Karulaugu-kartuli rullid

Taigen:
250 g kartuleid
300 g jahu
soola, suhkurt
20 g värsket pärmi
100 ml keefiri
Täidis:
100 g karulauku
50 g seedrimänni seemneid
80 g võid
soola
1 muna

Taina jaoks küpseta kõigepealt koorimata kartulid ahjus 1 tund 160 kraadi juures keskmisel restil. Koori kuumad kartulid ja suru nad läbi sõela või siis tambi kahvliga peeneks nagu mina seda tegin.
Kalla kaussi 300 g jahu, sega sisse sool ja suhkur. Lahusta tassis pärm keefiriga. Lisa jahule kartulid ja pärmi-keefir ning sega ühtlaseks massiks. Kui taigen jääb liiga kleepuvaks lisa supilusikahaaval jahu juurde. Kata kauss puhta käterätiga ning jäta taigen kaussi kerkima.
Täidise jaoks rösti seedrimänni seemned rasvata pannil kuldkollaseks, lase jahtuda ja haki jämedalt. Pese karulauk, raputa lehed kuivaks, lõika karulaugu valged varred otsast ja haki lehed jämedalt. Sega või soolaga ühtlaseks massiks, lisa juurde hakitud seedrimänni seemned ja karulauk, sega hästi läbi.
Aseta muffinivormi aukudesse muffini pabervormid. Sõtku tainas jahuga kaetud tööpinnal hästi läbi ja rulli lahti ca 30x40 cm ruuduks. Laiali rullitud tainale määri karulaugu või, keri tainas ettevaatlikult rulliks, lõika rull keskelt pooleks ja pool veel omakorda kuueks, et tekiks kokku 12 rullikest. Tõsta rullid muffinivormidesse ja lase neil seal veel 25 minutit kerkida.
Klopi lahti muna ja määri rullid enne ahju panekut munaga üle. Küpseta karulaugu-rullid 15-18 minutit eelsoojendatud ahjus 200 C juures (pöördõhk) või 220 C juures (ülemine-alumine plaat). Võta vorm ahjust välja ja lase neil kõikepealt 10 minutit vormis jahtuda, alles siis võta nad sealt välja edasi jahtuma. Head isu! Essen und Trinken retsept.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar