teisipäev, 22. mai 2012

Mustjuuresupp

600 g mustjuurt
4 sidrunit
1 sibul
2 sl võid
1 l köögiviljapuljongit
4 sl kreekapähkleid
500 ml piima
4 sl hapukoort
soola, suhkurt, pipart, mukaatpähklit

Sega 3 sidruni mahl 1 l külma vette. Koori mustjuur, lõika ca 3 cm pikkusteks tükkideks ja tõsta nad kohe sidrunivette (muidu nad värvuvad).
Haki sibul peeneks ning prae see potis võiga kuldkollaseks. Lisa pruunistatud sibulatele mustjuure tükid, prae läbi ja kalla juurde puljong. Lase keema tõusta ja keeda väiksel tulel ca 15 minutit kuni mustjuur on pehme.
Haki jämedalt kreekapähkel ja rösti nad rasvata pannil.
Tõsta pott tulelt, lisa mustjuurele piim ja hapukoor ning püreesta supp saumiksriga. Lase supil veelkord keema tõusta ning maitesta supp ülejäänud sidrunimahla, soola, pipra, suhkru ja riivitud mukaatpähkliga. Serveerides raputa supile kreekapähklid. Head isu! Küchengötter retsept.

Kusjuures tõsiselt vahva asi see mustjuur. Kui ma selle poest kaasa võtsin ning kodus otsima hakkasin, mida sellega peale hakata, sain targemaks, et mustjuurt nimetatakse ka teisiti talviseks või vaese mehe spargliks. Ja tõepoolest - peale koorimist täitsa spargli väljanägemisega ning maitseltki sarnane. Praegu on küll päris päris spargli aeg, aga järgmine talv soovitan kindlasti mustjuurt proovida. Supile lisatava sidrunimahla kogusega soovitan ettevaatlik olla - pigem vähem algul lisada, peale maitseproovi soovi korral juurde lisada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar