pühapäev, 27. mai 2012

Karulaugupesto

100 g karulauku
40 g seedrimänni seemneid
10 sl oliiviõli
soola, pipart

Pese karulauk, raputa kuivaks ja haki jämedalt.
Lisa karulaugle seedrimänniseemned, õli, sool ja purustatud pipar ning püreesta saumiksriga. Jaga pesto purkidesse.
Kui soovid pestot pikemalt külmkapis säilitada, siis kalla pestole purgis oliiviõlikiht peale - nii ei lähe pesto halvaks ja säilib praktliselt järgmise kaurulauguhooajani.
Määri pestot krõbedale saiale või lisa keedetud pastale ja tervis tuleb mühinal. A. Schuhbeck teab oma raamatus kirjutada, et karulauk alandab kõrget vererõhku ning tasakaalustab kolesteroolitaset organismis. Selleks, et eelnimetatud effekti saavutada tuleb aga karulauku terve hooaja jooksul regulaarselt manustada. Samuti on karulaugul antibakteriaalne toime, toetades infektsioonide tervenemisprotessi. Vot selline tore taimeke :) Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar