pühapäev, 18. september 2011

Õunatiramisu

4 õuna (hapukat)
3 sl suhkurt
250 ml valget kuiva veini
50 g mandleid
250 g mascarpone kreemi
100 g rõõska koort
40 g suhkurt
2 cl munalikööri
1 sidrun
100 g küpsiseid (Löffelbisquit)
1 espresso või kohviliköör

Retsept 4 portsjoni ehk 4 klaasi jaoks: Koori õunad, lõika välja südamik, lõika kuubikuteks. Karamelliseeri 3 sl suhkurt potis, kustuta valge veiniga, sega seni kuni suhkur on lahustnud. Lisa potti õunad, auruta õrnal tulel kuni õunad on pehmed.
Rösti mandlid pannil (ilma rasvaineta), lisa õunakompotile.
Vahusta rõõskkoor õrnalt 40 g suhkurga, sega juurde mascarpone, munaliköör ja riivitud sidruni koor.
Murra küpsisised suuremateks tükkideks, jaga pooled küpsised klaasi põhja, kalla küpsistele peale liköör või espresso, küpsiste peale järgmise kihina õunakompott, õunakompotile järgmise kihina mascarpone kreem. Korda kõik kihid veel üks kord: küpsis espressoga, õunakompott ja mascarpone kreem. Kõige peale raputa kakaod. Head isu! Chefkoch retsept.
Super maitsev sügisene magustoit, mida tegin nüüd juba teist korda. Oma kogemustest soovitan selles retseptis tõesti vahkoor hästi õrnalt vahustada või üldse vahustamata jätta, sest mina seekord vahustasin õrnalt, aga vahukoort mascarponesse segades kasutasin ka omakorda visplit, mis omakorda vahustas vahkoort mingil määral edasi ning kreem sai kõva (peaaegu et võine) aga mitte kreemjas. Ning kellel on kodus tordiprits soovitan seda kasutada mascarponekreemi klaasi panemiseks, sest lusikaga möllamine mökerdab klaasid ära, ükskõik kui väga puhtalt sa seda teha proovid. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar