125 g võid (toasoe)
3 muna
70 g tuhksuhkurt
120 g jahu
30 g kartulitärklist
1/2 pk küpsetuspulbrit
80 ml munalikööri
800 g ploome
Vahusta 3 munavalget. Sega omavahel eraldi kausis munakollane, tuhksuhkur ja või kuni mass on mõnusalt kreemjas. Sega juurde munaliköör ja jahu küpsetuspulbri ja tärklisega. Kõige lõpus sega õrnalt juurde vahustatud munavalge.
Lõika ploomid pooleks, eemalda seest kivi.
Kalla tainas 26 cm läbimõõduga vormi, aseta peale poolikud ploomid (lükka natuke tainasse). Küpseta eelsoojendatud ahjus 160 kraadi juures (pöördõhk) ca 35-40 minutit. Tee koogile "tikuproovi", sest kui ploomid on hästi küpsed eraldub nendest küpsetamise ajal palju mahla ning kogu kook ei pruugi olla läbiküpsenud. Kui tiku külge jääb tainast, siis küpseta natuke edasi. Soovi korral raputa peale tuhksuhkurt. Head isu! Chefkoch retsept.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar