esmaspäev, 12. september 2011

Porgandi pesto

4 suurt porgandit (jämedalt riivitud)
1 sibul
3 küüslaugu küünt
ingver (ca 3 cm jupp)
1 peotäis päevalilleseemneid (hakitud)
100 g parmesani
oliiviõli
soola, pipart

Prae hakitud sibul pannil oliiviõliga kuni sibul on muutunid klaasjaks, lisa pannile riivitud porgand. Koori ingver ja küüslauk, pressi läbi küüslaugupressi porgandite juurde, maitsesta soola ja pipraga. Prae porgandeid ca 5-7 minutit pidevalt segades. Tõsta pann tulelt, lase natuke jahtuda.
Püreesta porgandimass väiksemate portsionite kaupa saumiksriga, aga mitte täitsa pudruks. Tõsta pesto kaussi, lisa juurde riivitud parmesan ja hakitud päevalilleseemned, sega kõik hästi omavahel läbi.
Kui pesto liiga kuiv/kõva sai, siis sega juurde natuke oliiviõli, kuni tekib mõnus konsistents.
Tõsta pesto purki, vajuta tugevasti peale, et õhumullid vahele ei jääks. Kalla kõige peale õhuke kiht oliiviõli, sulge purk kaanega. Lase pesto külmkapis päeva tõmmata, et kõikide ainete maitsed omavahel seguneda saaksid.
Porgandipesto säilib külmkapis ca 2 nädalat.
Porgandipesto maitseb hästi värskel saial, spagettidel või nt kalal ahjus üleküpsetatuna. Chefkoch retsept. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar