reede, 1. juuni 2012

Rabarberi-ricotta kook

Taigen:
200 g speltajahu
125 g võid
75 g pruuni suhkurt
1 muna
1/2 tl riivitud sidruni koort
soola
Täidis:
250 g rabarberit
200 g ricotta kohupiima
200 g vahukoort
2 munakollast
1 tl vaniljesuhkurt
1 tl riivitud sidruni koort
2 sl tärklist
4 sl tuhksuhkurt

Taina jaoks vahusta suhkur võiga, lisa muna, sool, sidruni koor ning kõike lõpus jahu. Vormi tainast kuul, mähi fooliumi sisse ning tõsta tunniks külmkappi.
Rulli tainas laiali, tõsta 26 cm läbimõõduga küpsetusvormi, tõsta ääred üles. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 C juures 10 minutit.
Seni kuni põhi küpseb ahjus valmista täidis järgmiselt: koori rabarber ja lõika ca 5 cm tükkideks. Vahusta eraldi kausis vahukoor, sega juurde ricotta, munakollane, vaniljesuhkur, sidrunikoor, sõelu juurde tuhksuhkur ja tärklis ning kõige lõpuks lisa ricottasse rabarberitükid. Kalla rabarber-ricotta eelküpsetatud põhjale ja küpseta edasi ca 35 minutit. Head isu! Chefkoch retsept.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar