esmaspäev, 18. juuni 2012

Grissinid parmesaniga

300 g jahu
150 ml piima
1 tl soola
15 g pärmi
1/4 tl suhkurt
4 tl oliiviõli
5 sl riivitud parmesani

Lahusta pärm ja suhkur leiges piimas, lase ca 15 min soojas seista kuni piima peale tekivad väikesed mullid.
Sega pärmipiima sisse 5 sl jahu ja lase soojas kohas 30 min edasi kerkida.
Lisa ülejäänud jahusse sool ja sega eeltainasse, sõtku hästi läbi ja jäta veelkord 30 minutiks sooja kohta kerkima.
Sõtku tainas veelkord läbi. Näpi tainast umbes ploomi suurune kuulike, veereta peopesas siledaks ja rulli laual peopesadega kepike, aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Korda seni, kuni kõik tainas on kasutatud, saama peaks umbes ühe plaadi jagu grissinisid - ca 10-15 tk.
Pinselda grissinid oliivõliga, raputa riivsai lauale ja veereta grissinid seal õrnalt läbi, et pulgad saaksid ülenisti riivjuusutga kokku ja aseta tagasi küpsetusplaadile.
Küpseta grissinid kuldkollaseks eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures ca 15 minutit. Serveeri värskelt. Head isu!
Kellele parmesan ei maitse, võib grissinid ka edukalt teha tüümiani või roosmariini või päiksekuivatatud tomatite või mustade oliividega jne. Selleks haki lihtsalt endale sobiv koostisosa ja sõtku peale viimast kerkimist tainasse. Enne ahju panemist pinselda samuti oliiviõliga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar