Panna cotta:
1 vaniljekaun
500 g vahukoort
50 g suhkurt
3 plaati želatiini
Kohvikaste:
1/4 l espresso kohvi
50 g suhkurt
50 g mõru šokolaadi
50 g vahukoort
Panna cotta jaoks lõika vaniljekaun pikkupidi pooleks, kraabi noaotsaga kaunasisu välja. Lase potis 400 g vahukoort koos suhkru, vaniljekauna ja vaniljekaunasisuga keema, keera kuumus poole peale ja keeda edasi ca 10 minutit.
Seni kuni vahukoor podiseb leota želatiinilehed külmas vees. Tõsta vahukoor tulelt, pigista želatiinilehed võimalikult veest puhtaks ja sega ükshaaval kuuma vahukoorde kuni nad on täiesti lahustunud. Tõsta vahukoorepott ca 30 minutiks külmkappi kuni panna cotta hakkab tarrenduma.
Vahusta ülejäänud vahukoor ning sega ettevaatlikult panna cotta sekka, õngitse välja vaniljekaun. Jaga panna cotta 4 vormi (a' 150 ml) ning tõsta vormikesed ca 4 tunniks külmkappi tarrenduma.
Kohvikastme jaoks lase espresso suhkurga keema tõusta, keera tuli poole peale ja lase lahtises potis 8 minutit kergelt keeda. Murra šokolaad tükkideks, kalla šokolaadi tükid ja vahukoor kohvi sisse ja sega seni kuni šokolaad on kohvis lahustunud. Tõsta kohvikreem külmkappi jahutma.
Tõmba panna cottale vormi sees noaga ring peale, et teda serva küljest vabastada. Kalluta vorm taldrikule kummuli ja raputa tugevasti, seni kuni panna cotta vormist vabaneb. Kalla taldrikule juurde šokolaadikaste, garneeri maasika/vaarika ja mündilehtedega.
Head isu! Cornelia Schinharl, Italien, Küche und Kultur retsept.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar