reede, 13. jaanuar 2012

Creme caramel

150 g suhkurt
1 vaniljekaun
300 ml piima
200 ml vahukoort
2 muna
2 munakollast
võid

Määri 6 väikest ahjuvormi seest võiga sisse. Sulata teflonpannil keskmisel tulel 100 g suhkur kuni see on pruunjaks karemeliseerunud, jaota see kohe võrdselt kuude vormi.
Lõika vaniljekaun keskelt pikkupidi pooleks, tõmba noaotsaga kaunast sisu välja. Lase piim, vahukoor, vaniljekaun ja vaniljekauna sisu potis keema, sega pidevalt, keeda õrnalt ca 3 minutit. Tõsta pott tulelt ja lase piimal jahtuda, õngitse vaniljekaunad välja.
Pane ahi sooja - 180C (pöördõhk 160C). Vispelda omavahel munad, munakollased ja ülejäänud suhkur. Kalla lahtiklopitud munad aeglaselt jahtunud piima sisse, samaaegselt sega piima pidevalt. Jaota kreem vormidesse kivistunud karamelli peale (igasse vormi ca 150 ml). Aseta vormid ahjuplaadile, kalla ahjuplaadile nii palju kuuma vett, et vormikesed umbes poolest saati vees seisaksid. Küpseta kreemid ahjus ca 25 minutit kuni kreem on täiesti läbi küpsenud. Lase kreemidel vähemalt 3 tundi maha jahtuda (mina panin külmkappi).
Serveerimiseks tõmba terava noaga mööda vormi sisemist külge ring peale, et kreem vormi küljest lahti tuleks. Aseta taldrik vormile ja keera taldrik koos vormiga ümber - nii kukub kreem kenasti taldrikule. Head isu! GU; Frankreich retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar