neljapäev, 5. jaanuar 2012

Smooritud kana (Pollo alla rivierasca)

1 kana
soola, pipart
600 g tomateid
1 kimp basiilikut
1 tl kuivatautd oreganot
1/2 kimpu peterselli
2 küüslaugu küünt
1 sl võid
1 sl oliiviõli
1/8 l valget veini
100 g mustasid kivideta oliive
2 sl kappareid
2 sl seedrimänni seemneid
riivitud sidruni koort

Pese kana külma veega üle, kuivata köögipaberiga, lõika ca 12 tükiks, hõõru sisse soola ja pipraga. Tõsta tomatid korraks keevasse vette, seejärel kohe külma vette. Kui koor on tomati küljest lahti löönud, tõmba koor maha, lõika tomatid neljaks ja eemalda tomatist seemned, tükelda tomati liha väikesteks kuubikuteks. Haki petersell ja pool basiilikumist, koori küüslauk ja haki.
Kuumenda potis või ja õli ning pruunista kanatükid mõlemalt poolt, võta potsit välja. Kui kõik kanatükid on pruunistatud, lisa praeleeme sisse üridid ja küüslauk, pruunista õrnalt, seejärel lisa tükeldatud tomat ja kalla üle veiniga, lisa oliivid ja kapparid ning maitsesta kaste soola ja pipraga. Pane potti tagasi pruunistatud kanatükid, pane potile kaas peale ja hauta õrnal tulel ca 40 minutit.
Haki peeneks sidruni koor ja teine osa basiilikumist. Pruunista õrnalt rasvata pannil  seedrimänni seemned. Aseta kanatükid vaagnale. Maitsesta soovi korral veelkord kaste, sega sisse ülejäänud pooled basiilikumi lehed ja kalla kaste üle kana vaagnale, raputa röstitud seedrimänni seenmed üle kana.
Head isu! Italien; Küche und Kultur retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar