esmaspäev, 9. jaanuar 2012

Gratineeritud seened

250 g austerservikuid
8 sl oliiviõli
60 g riivsaia
1 suur punt peterselli
2 küüslaugu küünt
1 sl peeneks hakitud sidruni- või apelsinikoort
2 sl riivitud parmesani
soola, pipart

Puhasta austerservikud ja lõika kübarad paksu varre küljest lahti, suuremad kübarad lõika väiksemaks, et kõik seened oleksid enam-vähem ühe suurusega. Pinselda seente mõlemad pooled õliga kokku ja aseta kübara alumine pool ülespoole ahjuvomi või -plaadile.
Soojenda ahi 230 kraadini (pöördõhk 200 kraadi).
Pese petersell ja haki hästi peeneks. Sega omavahel hakitud petersell ja riivsai, pressi juurde küüslauk, ülejäänud õli, sidrunikoor ja riivsai, maitsesta soola ja pipraga. Jaga täidis seentele, kõige paremine saad seda teha näppudega.
Küpseta seened ahjus ca 10 minutit kuni täidis on saanud õrnalt pruunikaks. Seened maitsevad soojalt ja ka külmalt. Italien; Küche und Kultur retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar