pühapäev, 8. jaanuar 2012

Pollo tonnato

1 kg kanafileed
1 punt supirohelist (porgand, porru, petersell, juurseller)
1/4 l valget kuiva veini
4 värsket munakollast
125 ml oliiviõli
125 ml päevalille õli
1 sidrun
2 karpi tunnikala õlis
4 anšoovist õlis
sool, pipar, kaks peotäit kappareid

Tükelda jämedalt supiroheline. Tõsta kanafileed supipotti, kalla üle rohkelt külma veega, maitsesta vesi soolaga, lisa tükeldatud supiroheline, loorberilhed ja valge vein. Lase veel keema tõusta, keera kuumus poole peale ja lase kanal supipotis tunnikese õrnal tulel tõmmata.Tõsta supipott tulelt ja lase fileel vedelikus täisti ära jahtuda.
Vahusta saumiksriga 4 munakollast. Munakollaseid mikserdades kalla õrna nirena juurde õlid ja sidrunimahl kuni tekib majonees. Nõruta tuunikala õlist, pane kaussi ja kalla üle majoneesiga, lisa poetäis kappareid ja hakitud anšoovised. Sega tunnikala-majonees ühtlaseks massiks, maitsesta soola ja pipraga.
Võta kanafileed veest, lõika õhukesteks viiludeks ja aseta vaagnale üksteise kõrvale, kalla viilutatud kanafileele tuunikalakaste, silu kõikidele fileelõikudele ühtlaselt laiali, raputa kaunistuseks peale teine peotäis kappareid.
Serveeri värske focaccia või röstsaiaga.
Tip: kes ise majoneesi tegemisega ei viitsi mässata, saab tunnikala kastme ka edukalt teha valmis majoneesiga, selle koguse juures siis ca 250 g majoneesi.
Originaal retsept on tegelikult vitello tonnato, mis valmistatakse vasikalihast sama tehnoloogiaga. Kuna meie poodides pole vasikaliha eriti levinud kaup ning turule alati ei satu, saab ka kanalihast sama maitsva ühe maailma vaneima antipasti roa teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar