pühapäev, 8. jaanuar 2012

Focaccia genovese

20 g värsket pärmi
500 g jahu
4 sl oliiviõli
10 g meresoola
1 tl maltoosat
lisaks:
2 sl oliiviõli
1/2 sl jämedat soola

Lahusta pärm 300 ml leige veega, lisa jahu, oliiviõli, sool ja maltoosa, sega kõik omavahel läbi. Raputa tööpinnale natuke jahu ja sõtku tainast ca 5 minutit. Tõsta tainas kaussi, kata käterätikuga ja lase tainal ca 2 tundi soojas kohas kerkida.
Aseta küpsetusplaadile küpsetuspaber. Sõtku tainas veel korra korralikult läbi, rulli tainas 1cm pakuseks plaadi suuruseks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel rätikuga kaetult 30 minutit kerkida.
Torka tainasse näpuotstega palju auke. Sega omavahel 2 sl oliiviõli ja 4 sl külm vesi ja kalla see ühtlaselt üle taina. Lase tainal veel 30 minutit kerkida.
Soojenda ahi 220 kraadini (pöördõhk 200C), puista ühtlaselt tainale 1/2 sl jämedat soola ja küseta focaccia ca 15-20 minutit kuldkollaseks.
Lase focaccial jahutda, lõika tükkideks ja serveeri värskelt. Italien; Küche und Kultur retsept.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar