esmaspäev, 10. oktoober 2011

Kõrvitsa õuna kook

Muretainas:
125 g jahu
100 g suhkurt
1 muna
250 g jahu
Kõrvitsa õuna täidis:
350 g puhastatud kõrvitsat
35 g värsket ingverit
3 sl mett
200 ml rõõska koort
soola, muskaati
8 sl sidrunimahla
2 muna
2 sl jahu
4 hapukat õuna (a' 200g)
3 sl aprikoosi moosi

Tee jahust, soolast, munast, võist ja suhkrust muretainas, pane 2 tunniks külmkappi seisma.
Täidiseks koori ja tükelda ingver, lõika puhastatud kõrvits väikesteks kuubikuteks. Kuumuta korraks potis mesi ja ingver, lisa seejärel kõrvits ja rõõskkoor, hauta väiksel tulel 10-15 minutit. Kui kõrvits on pehme, büreesta saumiksriga, maitsesta soola, riivitud muskaatpähkli ja 3 sl sidrunimahlaga. Pane jahtuma.
Pane muretaigen 26 cm läbimõõduga vormi, vooderda sellega vormi põhi ja tõmba ääred üles, torgi tordi põhja kahvliga augud. Küpsete põhi eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Sega munad ja jahu jahtunud kõrvitsa-kreemi. Koori õunad, lõika neljaks, eemalda südamik ning lõika õunasektor veelkord pooleks, piserda õunad ülejäänud sidrunimahlaga.
Kalla kõrvitsa-kreem eelküpsetatud tordipõhjale, aseta peale õunasektorid, vajuta õrnalt sisse.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 190 kraadi juures alumisel restil 1 tund.
Soojenda aprikoosi moos 1 sl veega, pintselda õunad moosiga kohe peale koogi ahjust välja võtmist. Lase koogil jahtuda, serveeri koos vahukoorega.
Head isu! Essen und trinken 10/2005 retsept.

1 kommentaar: