laupäev, 15. oktoober 2011

Smooritud küülik

1 küülik (ca 1,5 kilo)
soola, pipart
100 g šalottsibulat
2 küüslaugu küünt
500 g tomateid
2 sl seedrimänni seemneid
4 sl oliiviõli
2 sl võid
1/8 l valget kuiva veini
1/8 l kuiva vermutit
4 salveilehte
2 loorberilehte
2 sl hakitud peterselli lehte
riivitud muskaatpähklit

Lõika küülik 8-10 tükiks, pese tükid külma veega ja kuivata köögipaberiga, maitsesta soola ja pipraga. Koori sibulad ja haki peeneks, koori küüslauk ja pressi läbi pressi. Tõmba noaga tomatite koorde rist ja kalla üle keeva veega, tõmba koor maha, lõika neljaks, koogi välja seemned, tükelda tomatiliha väikesteks kuubikuteks. Rösti seedermänniseemned kergelt kuival pannil.
Kuumuta paksema põhjaga kaanega potis õli ja või (mina kaustasin email potti), pruunista küülikutükid mõlemalt poolt. Lisa küüliku juurde sibul, küüslauk ja tomatid, prae koos 2-3 minutit. Lisa vermut ja valge vein, salvei ja loorberilehed ning lase kõik keema tõusta, seejärel vähenda kuumust poole peale ja smoori kaane all ca 45-50 minutit. Natuke enne smoorimise lõpetamist viska juurde seesamiseemened ja petersell. Maitsesta küülik soola, pipra ja muskaadiga. Head isu! GU Rezept, Küchengötter.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar