esmaspäev, 10. oktoober 2011

Lihtne õunakook

180 g jahu
soola
50 g suhkurt
100 g külma võid
4-6 sl vett või piima
5 hapukat õuna
1-2 sl sidrunimahla
2 sl Calvados (soovi korral)
20 g võid
2 sl õunamoosi

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool, lisa tükeldatud võikuubikud ja mudi kiiresti tainaks, lisa vajadusel vett või piima. Vooli tainast kuul, keri kilefooliumi ja pane 30 minutiks külmkappi seisma.
Määri 26 cm läbimõõduga vorm võiga, vooderda tainaga põhi, tõmba ääred üles, torgi kahvliga koogipõhja augud. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 15 minutit.
Seni kuni koogipõhi ahjus küpseb koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad õhukesteks sektoriteks. Piserda kohe sidrunimahlaga, soovi korral lisa ka õuntele Calvadossi. Sulata 20 g võid.
Aseta õunad eelküpsetatud koogipõhjale, pintselda õunad võiga, küpseta edasi 30-35 minutit, kuni õunad on saanud õrna pruunika jume. Võta ahjust välja, lase koogil natuke jahtuda. Soojenda õunamoos (mina kasutasid aprikoosimoosi ja kasutasin soojendamiseks migrokad), pintselda moos õuntele, lase õunakoogil jahtuda. Serveeri koos vahukoorega! GU "Frankreich, die Küche, die wir lieben" retsept. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar