kolmapäev, 26. oktoober 2011

Oa ja sealiha ühepajatoit

250 g kuivatatud ube
7 sl oliiviõli
2 loorberi lehte
2 küüsalugu küünt
800 g sealiha
meresoola, pipart, 1 1/2 sl ras el Hanout
1 tl tomatipastat, 50 ml valget veini
250 g rohelist türgiuba
300 g kartulit
1-2 sl sidrunimahla

Jäta oad ööseks külma vette likku. Järgmine päev lisa ubadele 3 sl õli, 1 loorberileht, 1 küüslauguküüs, lase oad 2,5 l veega keema tõusta. Keeda oad osaliselt avatud kaanega potis väiksel tulel 2-2 1/2 tundi. Lase jahtuda.
Eralda ubadelt 1l keeduvett. Lõika liha 3cm läbimõõduga kuubikuteks. Maitsesta liha soola, pipra ja 1 sl ras el hanoutiga. Kuumuta teises potis 4 sl oliiviõli, pruunista tugevasti selles sealiha, lisa tomatipasta ja pruunista veel ca pool minutit. Kalla lihale vein, seejärel 250 ml oavett, lisa loorberileht ja küüslauguküüs. Smoori liha osaliselt avatud kaanega potis ca 1 tund, lisa lihale aegajalt oavett.
Puhasta türgioad, keeda ube soolvees ca 8-10 minutit, kurna ära. Koori kartul, tükelda 3cm suurusteks kuubikuteks. Kui oled liha tunni smoorinud, lisa lihale kartulikuubikud ja ülejäänud oaleem ja hauta veel ca 20 minutit.
Kurna valged oad , lisa valged oad ja türgioad hautisesse. Maitsesta ühepajatoit 1/2 sl ras el hanouti, soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Head isu! Essen und trinken retsept.
Mina kommentaarin retsepti järgmiselt: ostsin lihaks sealiha guljašši, eemaldasin peki ja lõikasin guljašši kuubikud omakorda veel pooleks. Ras el hanout on segu erinevatest idamaisetest vürtisdest nagu kaneel, tšilli, muskaat, ingver jne. Võibolla on seda ehk piprapoest saada, aga kahjuks ei jõudnud seda otsima minna. Arvan, et seda võib edukalt asendada ka karriga, aga võib ka täitsa ära jätta, nagu mina seda seekord tegin. Ühepajatoit serveeri kindlasti hapukoorega. Retsept on küll aeganõudev ja vajab natuke mässamist, aga tulemus oli super hea, soovitan kindlasti järgi teha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar