esmaspäev, 17. oktoober 2011

Printsessi sünnipäevatort

Taigen:
200 võid
200 suhkur
300 jahu
5 muna
2 tl küpsetuspulber
1 purk kirsikompotti
Keedukreem:
2 pk vanilje pudingupulber
1 l piima
6 sl suhkur
Kohupiimakreem:
500 kohupiima
250 vahukoort
2 pk vaniljesuhkur
Kaunistuseks:
1/2 pk tuhksuhkurt
1 pk küpsiseid
kummikommid, smartis, erinevad Ruf'i dekoorid, punast toiduvärvi.

Vahusta toasoe või suhkurga, lisa üksteise järel munad. Sega küpsetuspulber jahusse ning raputa jahu tasakesi muna-või massi. Kalla tainas küpsetuspaberiga voodertatud ahjuplaadile, silu laiali. Kurna kirsid, jäta vedelik alles. Aseta kirisid tainale ahjuplaadil, vajuta õrnalt tainasse. Küpseta tainas 30 minutit 175 kraadi juures eelsoojendatud ahjus.
Tee kahest pakist vanlje pudingupulbrist, piimast ja 6 sl suhkrust vastavalt pakendi juhendile keedukreem.
Silu veel kuum keedukreem jahtunud koogile, pane seejärel kook ööseks külmkappi.
Tee tuhksuhrust ja kirsikompoti vedelikust glasuur, vajadusel lisa punast toiduvärvi (mina ostsin Piprapoest punapeedi pulbrit). Kasta küpsise üks pool glasuuri, aseta üksteise kõrvale lauale (mina panin ajalehe alla). Kui kõik küpsised oled ära glasuurinud tuleb töö loominguline pool: kaunista küpsised kummikommide ja igasuguse muu dekooriga - fantaasial pole piire :) lase kõik kenasti ära kuivada.
Järgmisel päeval vahusta vahukoor, sega vaniljesuhkur ja kohupiim õrnalt juurde. Kalla kohupiimakreem koogile, silu laiali. Kõike lõpuks kata kook dekoreeritud küpsistega, pane kook veel 4 tunniks külmkappi tahenema. Chefkoch retsept.
Kena pidu ja head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar