300 g jahu
200 g võid
175 g suhkurt, 1 muna
1 sidruni riivitud koor
*
1 kg haupkaid õunu
1 sidruni mahl
50 g rosinaid
50 g suhkurt
1/2 tl jahvatatud kaneeli
*
2 muna, 3 sl piima
1 sl suhkurt
1 sl vanilje pudingupulbrit
Sega omavahel jahu, või, suhkur, muna ja sidrunikoor, keera fooliumi ja pane 2 tunniks külmkappi.
Koori õunad, lõika sektoriteks, eemalda südamik, viiluta õunad väikesteks tükkideks. Lisa õuntele sidrunimahl, rosinad, suhkur ja kaneel, sega omavahel läbi.
Tõsta muretaigen küpsetusvormi (26cm läbimõõduga), pane 1/4 tainast kõrvale. Sõtku 3/4 tainas vormipõhja laiali, tõmba ääred üles, torgi vormipõhja kahvliga augud. Kalla õunad vormi. Klopi lahti munad, lisa suhkur ja piim ja pudingupulber (mina tegin seda tupperware šeikeris), kalla üle õunte. Vooli ülejäänud tainast pikad ribad, tee tainaribadest õuntele võrestik.
Küpseta kook eelsoojendatud ahjus 200C juures 50-60 minutit. Serveeri jahtunult.
Head isu!
Minu lemmik õunakook, esimest korda tegin seda 17 aastat tagasi ning selle koogi valmistamine kuulub iga sügis minu repertuaari :) Kellele meeldivad svipsised koogid, võib õuntele ka mõne sl pruuni rummi lisada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar